Shop

nedeľa 19. januára 2014

Bývanie: Carrie Bradshaw

V poslednej dobe pomaličky netočím tu o ničom inom, ako o Carriiných denníkoch. Je dôležité ale o mne vedieť, že som oveľa väčšia fanúšička seriálu Sex v meste. Mala som asi tak 16 rokov, keď som úplne náhodou videla jednu časť. Potom prišla dlhá prestávka a asi pred piatimi rokmi som si stiahla celý seriál a od tej doby som závislá :D Videla som všetky časti minimálne desaťkrát a to normálne som si pozrela všetky časti pekne rad radom. Teraz už to robím random: ťuk sem-ťuk tam a pozerám ako sa mi zachce. A ešte stále ma to baví!


Dnes to bude teda viac-menej o Sexe v meste, celkom presne, o byte, v ktorom býva hlavná hrdinka.

Carrie Bradshaw žije v Manhattane, v časti Upper East Side, má fiktívnu adresu 73. ulica číslo 245, medzi Park a Madison Avenue. Od začiatku seriálu žije v tomto byte, ktorý si vo štvrtej sérii aj kúpi. Budova, pred ktorou natáčali časti odohrávajúce sa pred Carriiným domom, sa nachádza na ulici Perry Street pod číslom 64 v časti Manhattan - West Village. Asi dva roky dozadu tento dom ponúkali na predaj, na neuveriteľných 9,65 miliónov dolárov. Samozrejme, vnútorné scény natáčali inde.
V celovečerných filmoch je to trošku iné, napr. v druhej časti už býva s Bigom. 



Samotný byt pôsobí celkom eklekticky, ako keby niektoré veci pochádzali z blšieho trhu, niečo á la Ikea a niečo starožitné sa tam nájde tiež. Mne sa takýto štýl zariadenia veľmi páči, avšak jedno je isté, ak s tým človek preháňa, vyzerá ako keby žil u cirkusantov. Chváľabohu, v tomto prípade k ničomu takému nedošlo.


Obývacia časť, ktorú sme mohli vidieť taktiež často, ako Carrie zamyslene píše svoje články pri písacom stole.


Takto si nejak predstavujem typický newyorský bytík, ale to je práve kvôli seriálu.


A tu je málo používaná kuchyňa. V niektorej časti povedala, že rúru používa len ako úložné miesto pre svoje veci. :D


No a na záver obľúbená časť bytu, garderóba. Asi každá z nás sníva o niečom podobnom. Ja by som brala celé aj so šatami :D


Priznám sa, počas single období môjho dospelého života som strašne túžila po byte, v ktorom by som bývala len ja, sama. Potom som zistila, že by to nešlo, keďže sa strašne bojím byť neustále sama.
Čo si myslíte o tom vy? Páči sa vám takýto byt?

Pekný večer vám prajem!
A.

6 komentárov:

  1. mala som možnosť bývať sama asi pol roka :D je to strašný zážitok. a to som introvert! neskutočne som sa v noci bála.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No veď práve o to ide...cez deň by mi tá samota ani nevadila, ale v noci...to musí byť horor a naozaj klobúk dole, že si to zvládla.

      Odstrániť
  2. Keby mi niekto taky byt kupil, tak by som problem so samotou nemala :D (ved predsa vzdy mozu prist priatelia) :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Sex v meste is the best :) nádherný post

    pozývam ťa na môj blog a luxusnú giveaway: http://camomille-sign.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ono to znie stylovo byvat sama, ale musi to byt hrozne! stale to ticho, nuda :(

    Posledne dva dni Nobilis Tilia giveaway, tu: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2014/01/novorocna-nobilis-tilia-giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť