Shop

štvrtok 13. decembra 2012

Tvrdý oriešok: vianočný darček pre priateľa/kamoša/brata/otca/deda

"Kupovať darček pre ženu je ťažké" počujem vždy od chlapov v mojom okolí. Neviem ako ste na tom vy, ale ja každý rok mám problém s nakupovaním darčekov pre mužských členov rodiny a kamošov a samozrejme priateľa. Rozhodla som sa teda, že spravím malý prehľad, čím možno uľahčím situáciu tých, ktorí ešte nemajú žiadny darček. Poďme pekne na to (fotky sú čisto ilustračné):


Samozrejme, nie je jedno, v akom vzťahu ste s dotyčným pánom (určite nebudeme kupovať dedkovi srandové spodky/tangáče a kamošovi hrnček s nápisom "pre najlepšieho dedka"). Po druhé, je dôležité aspoň trochu poznať jeho vkus (to by nemal byť problém, keďže tých ľudí, ktorým kupujeme vianočný darček, aspoň trošku poznáme, nie?!). Samozrejme, značne vás obmedzujú aj financie, ale keď ešte nemáte vlastný zárobok, môžete kupovať spoločne so súrodencami/mamou/ostatnými kamošmi. osobne si myslím, že nejde o predajnú cenu, ale o to, či sa vám podarilo dotyčného potešiť.
Veľmi populárne sú elektro-biďusy a doplnky k elektro-biďusom (rôzne kryty na telefón, hry na počítač, je tu veľa možností počnúc USB-ohrievačom pod hrček cez izbový teplomer až po MP3 prehrávač). Nestarnúcou klasikou sú knihy, oblečenie rôzneho druhu, hodinky a parfémy. Dôležité je, aby ste sa pokúsili rozmýšlať hlavou obdarovaného (ja viem, je to ťažké :D). V žiadnom prípade sa neriaďte vlastným vkusom, lebo keď priateľovi kúpite ružový sveter s kjút sobíkmi a nebude sa mu to páčiť, bude sa cítiť trápne nielen on, ale aj vy. Preto hovorím, že treba poznať jeho vkus, lebo manažérovi v obleku sa nehodí mikina Spongebob Squarepants a opačne, skejťákovi je zbytočné kúpiť Burberry šál. 
Osobne nákup parfému na Vianoce ako prekvapenie sa mi príliš nepáči, lebo ako viete, parfémy treba vyskúšať (možno sa vám zapáči vôňa, z ktorého otcovi bude zle), alebo keď to nebude prekvapko, môžete si vybrať spolu.
Pri výbere oblečenia treba poznať jeho veľkosť, čo nemusí byť úplne beznádejné (keď žijete v jednom domácnosti, stačí si pozrieť jeho veci v skrini, alebo spýtať sa mamy, ktorá všetko vie :D). Univerzálne veci, ako šál, taška sú z tohto hľadiska lepší výber. Hodinky sa vám možno nepozdávajú, ale nie sú vôbec zlý nápad, navyše sa pohybujú v úplne širokom finančnom pásme (ako také jelly-hodinky vs. Rolex).
Pozor so spodnou bielizňou! Vraj by sme mali kupovať len také veci, bez ktorých môžeme cieľovú osobu vidieť (žiadne gaťky pre kamoša a otca!). Preto si myslím, že napr. rukavice sú vhodné pre každého :D
A keď už naozaj neviete nič iné, stále je tu možnosť kúpiť darčekovú poukážku do kníhkupectva/na masáž/do obľúbeného obchodu.
Dúfam, že som vám aspoň trošku pomohla. Keď nie, a máte lepšie nápady, komentujte ;)

Pekný zvyšok dňa vám prajem!
A.

2 komentáre: