Shop

utorok 11. marca 2014

Čo ma v poslednej dobe naštvalo/donútilo k rozmýšlaniu

Neviem, čo poviete na tento typ článkov, no po príspevkoch "Čo ma zaujalo" sa tu práve dnes objaví aj takýto. 


Určite nie som jediná, koho občas nejaké tie maličkosti (alebo niekedy aj veľké "maličkosti") naštvú, pobúria, alebo donútia nad nimi pouvažovať. V poslednej dobe ich bolo viac než dosť. Tak im venujem samostatný článok.

1. Nechápavosť, prípadne nevychovanosť a netaktnosť
Konkrétne historky z votocvohoz.cz. Pridala som niekoľko vecí s podrobným popisom, s rozmermi a 3 dôležitými informáciami a to: mám účet v slovenskej banke, nevymením-veci sú len na predaj, a posledná, ale veľmi dôležitá informácia, že k niektorým veciam neposkytujem fotky na postave, z toho jednoduchého dôvodu, že veľkostne mi nesedia (asi ťažko si na seba natiahnem XXS kraťasy, ktoré mi boli poslané omylom, keď bežne nosím M/L, že?)
Napriek tomu mi denne chodí celkom veľa správ typu: "Ahoj, nevymeníš?:)" V takom prípade slušne odpíšem, že nie, bohužiaľ veci sú len na predaj a je to uvedené v popise. Chodia aj jednoduchšie "Foto na postave?" Na tieto občas ani neodpíšem, aj keď z toho niekedy mám zlý pocit.
Najvtipnejšie bolo, keď mi jedna slečna napísala, že čo to znamená, že mám účet len v slovenskej banke, čo si myslím, to je česká stránka a ona ma ide nahlásiť adminovi...
Zo začiatku som z takého prístupu bola hotová, ale už ani nie...

2. Chujovia storčia
Určite poznáte FB stránku Móda zo slovenských a českých ulíc. Keď nepoznáte, šup napraviť. :)
Nechápem ale, prečo majú ľudia potrebu ventilovať svoje komplexy na takýchto stránkach? Napísať nechutné komentáre typu:
"21??? Táto má 21 rokov??? Vyzerá na 39"
"Bože dajte jej niekto najesť"
"Toto je už jaký buzerant, v slimkách a nosí kabelu jak moja sestra"
V tomto štáte je toľko samozvaných stylistov/kritikov/debilov, že rozum mi nad tým zostáva stáť. Fakt. Debil bez profilovky sa objaví, pomyslí si: "Teraz vám dobre natreeeem" a všetky jeho komplexy, problémy sú potom preč? Či ako to funguje?
Samozrejme, každý má svoj názor, ale naozaj to nejde jemnejšie?

3. Facebookové profily typu "Janíček A Marienka"
Chápem, že napr. po dlhých rokoch single života sa niekto teší, že konečne našiel/našla pravú/pravého, ale naozaj to nejde inak? Čo keď sa rozídu po 2týžďňoch? Čo bude so všetkými tými spoločnými nasrdiečkovanými fotkami, básničkami, nebodaj so spoločným FB účtom?
Zamyslime nad tým trochu, či je normálne po rozchode rozoberať bývalú/bývalého na FB, aby všetci v okrese vedeli, ako nás podviedla/podviedol.
P.S.: O tom ani nehovoriac, že napíšem kamoške správu s tým, že si nespomeniem, aký liek brala, keď jej museli normalizovať cyklus a potrebuje to moja suseda. Dočkám sa odpovede: Ahoj to som ja Peťo, ona tu teraz nie je, prihlásil som sa ja, mám sa spýtať?

4. Smartfónová choroba
Pozrite si video: 

Je úplne nezmysel, že partia pôjde spolu von a po polhodinke všetci čumia do smartfónov. To akože fakt? FB, emaily, twitter, instagram, všetky tieto p.čoviny sú také dôležité, že niektorí musia byť neustále online, aby náhodou niečo neprepásli? Jeden bezvýznamný "like" je dôležitejší, ako úsmev alebo milé slovo od priateľa?
Ešte lepší je ten, ktorý sa vám na FB pchá do riti a na ulici nevie ani pozdraviť. 



Na prvýkrát asi toľko. Možno aj viac než dosť :D

Čo si myslíte o týchto veciach? Taktiež vám to občas vadí, alebo neriešite?

Majte sa krásne!
A.

4 komentáre:

  1. môžem len súhlasiť!
    nenávidím hlúpych, nechápavých ľudí a keď na stránkach, kde ľudia čosi predávajú, vidím stokrát tú istú otázku, tak ma ide roztrať. trpezliví sú tí predávajúci :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na bazoši tiež stretávam podobných ľudí :D Tú stránku o móde na Slovensku a Česku sledujem tiež a dosť mi vadia niektoré komentáre, ľudia by mohli byť trošku miernejší - ak už chcú niečo kritizovať, tak nech je to konštruktívna kritika, skôr mi to príde, akoby chceli dotyčného totálne zhodiť - asi im to robí dobre, alebo neviem...
    Tie FB mená nejako neriešim, našťastie v mojom zozname priateľov nikto taký nie je :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Super článok! Súhlasím úplne so všetkým, ale najviac som sa pozastavila nad bodom o fb stránke móda zo slovenských a českých ulíc pretože som sa nad tým sama pozastavovala pár dní dozadu, že čo tam tí ludia riešia. Niekedy mám sto chutí vyjadriť sa tam, ale radšej to hned zavrhnem lebo by som si len zbytočne zvyšovala tlak :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Taket clanky este viac :) Uplne sa s tebou v tychto nazoroch stotoznujem :)

    OdpovedaťOdstrániť