Shop

nedeľa 23. februára 2014

Móda 90-tych rokov, inšpirácia a niečo z toho, čo plánujem nosiť aj ja na jar...

Poviem vám niečo, pozbierať fotky na túto tému bolo dosť náročné :D (zadajte do google 90s fashion a objavia sa stále tie isté fotografie z BH90210 :D :D) Asi každá z vás, ktorá módnu scénu aspoň trošku sleduje, vidí, že niektoré z dnešných trendov sú inšpirované tými z 90-tych rokov minulého storočia. Pred 10 rokmi by väčšina populácie povedala, že móda 80-tych a 90-tych rokov je to najväčšie temné zlo z Mordoru: vypchávky, čudné materiály, vzory a farebné kombinácie, zvýšený pás, atď. Dnes to vyzerá trošku inak a povedzme si na rovinu, toto obdobie niečo do seba má. 








Mne sa zo všetkých hore uvedených kúskov najviac páčia také tie typické čierne kvetované "grunge" šaty. Pamätám si, ako ich nosila moja staršia sesternica, boli to šaty na ramienka, pod ktoré si obliekla biele tričko, k nim baganče, ruksak a riflovú bundu a bolo! Keďže žiadne také šaty nevlastním, určite ich budem hladať po sekáčoch či na oblúbených stránkach. Ďalej by som veľmi chcela čierny koženkový ruksak, najlepšie taký maličký. A clubmasters, alebo aspoň podobné slnečné okuliare.

A teraz niečo málo toho, čo už mám: 
Nohavice: jedny koženkové, jedny svetlomodré džínsy a jedny čierne s jemným vzorom. Všetky sú samozrejme do pása! :) (všetko zo sekáča)


Károvaná košeľa (ahaishopping.com) je základ, taktiež ako džínsová bundička (ebay.co.uk). Džínsová košeľa (vintage) oblečená nad kvietkované šaty, vpredu zaviazané na uzol, pamätáte si?

Niečo krátke: úplne najviac neforemné ale veľmi pohodlné čierne kraťasy do pása (New Yorker), vintage kraťasy a koženková sukňa (Gate)

Niečo pre moje haraburdy: bodkovaný ruksak(, kožená kabela od maminy (má viac, ako 20 rokov!) a vzorovaný batoh, ktorý som nosila ako malá na výtvarnú :D

Čo vy a 90. roky? Páči sa vám móda tejto dekády? Či by ste si nič z tohto obdobia neobliekli?

Pekný večer prajem!
A.

4 komentáre:

  1. vieš čo.. tiež som si myslela že 80 a 90 roky boli peklo, ale keď sa teraz pozerám na tie fotky, tak ehm... vyzerá to náhodou celkom dobre. odmyslime si zlý makeup a máme tu celkom fajn módne inšpirácie.
    mne sa najviac páči druhá fotka a tiež riflovky... juuuj, hlavne cez šaty :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. juuuj take saty s kvetinovou potlacou mam :) dokonca pred 2 rokmi som to aj mala na sebe, a potom to nejako znovu zostalo na spodku skrine :D zeby som ho opat vytiahla? :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. skvele, aj tieto roky maju nieco do seba :) hoci dufam ze nieco sa uz nikdy nevrati!! (hlavne uces - na jagra :D)

    btw pripajam link na maly sekaac :)http://thecoffeshopgirlboutique.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mám rada módu 90 rokov poňatú moderne v dnešnom štýle :). takže určite, ale nie úplne kúsky z 90. rokov, nie som úplne nadšenec vtedjších strihov :) :D.

    Kejmy ♥.

    OdpovedaťOdstrániť