Shop

piatok 28. februára 2014

Čo ma zaujalo

1. Seriál: True detective

Hneď na začiatok: McConaugheyho aj Harrelsona neznášam. Teda, keď priateľ prišiel s nápadom, aby sme si spolu pozreli prvú časť, povedala som si, že bleeeehh, budem musieť kukať na týchto?! A viete čo? To, že som veľmi milo prekvapená, je jemný výraz. Proste nikdy v živote by som nemyslela, že tento seriál bude taký dobrý. Keď máte radi krimi veci, sériových vrahov, redneckov z juhu a trochu okultizmu, je to niečo pre vás! U mňa 5 z 5.
Príbeh prvej série je porozprávaný retrospektívne, cez rozhovory s detektívmi Rustom Cohlom a Martinom Hartom. Tí vzpomínajú na rok 1995, keď boli privolaní k prípadu záhadnej vraždy mladej ženy. Vraha vtedy chytili. Či? História sa opakuje? Behom výsluchov detektívov vyplávajú na povrch nielen informácie o prípade, ale aj osobné životné problémy oboch mužov. 




2. Stránka: www.tobi.com
Možno túto stránku už poznáte, ja som sa s ňou stretla prvýkrát. Za čo som v podstate rada, lebo moja peňaženka by už bola o dosť tenšia...akurát ma odrádza skutočnosť, že môžu byť nejaké vyťahovačky s colnými poplatkami a mne sa naozaj nechce chodiť pre veci do colných skladov (som pohodlná, ja viem) P.S.: má niektorá z vás skúsenosti s touto stránkou?


3. Mesto: Budapešť

Budapest, Budapest te csodás! (v preklade niečo ako Budapešť, Budapešť, ty úžasná!) ako spievali v pesničke z operety Rigó Jancsi.
Síce v tomto prekrásnom meste som už niekoľkokrát bola, v máji bude prvýkrát, že tam strávim viac dní. Ideme tam s priateľom na predĺžený víkend a už sa teším, že zase uvidím Parlament (budova Národnej rady), Nemzeti Múzeum (Národné múzeum), Lánchíd (Reťazový most), Hősök tere (Námestie hrdinov), Margitsziget (Margitin ostrov), János-hegyi kilátó (vyhliadková veža na Jánošovom vrchu). Jednoznačne patrí k najkrajším metropolám v Európe, odporúčam každému navšíviť toto mesto aspoň raz (a potom sa tam budete chcieť vrátiť).






4. Kniha: Jo Nesbo - Zrada


Harry Hole, totálny antihrdina nórskej polície pátra po udalostiach spred 70 rokov. Starí národní socialisti, mladí neonackovia, neobjasnená vražda jedného veterána. Ja som hltala všetky strany, Jo Nesbo je jedným z mojich najobľúbenejších súčasných spisovateľov. Neviem sa dočkať, kedy sa konečne pustím do ďalšej z jeho kníh!
(Viac o autorovi tu).

5. Kúsok: retro mrkváče (alebo novšie boyfriend džínsy s vysokým pásom)

Pamätám si, ako podobné nohavice nosila moja mama...a vlastne aj ja, akurát som chodila ešte do skôlky :D A to nebolo včera, čiže bolo úplne na čase znovuobjaviť tento strih. Tie prvé sú úplne najviac....♥







Čo zaujalo vás? Nejaké tipy na dobré knihy/filmy/seriály, zaujímavé stránky/blogy/destinácie/eventy?

Príjemný piatkový večer vám prajem!
A.

2 komentáre:

  1. och, milujem Budapest! je to taky maly Londyn pre mna :) uzasne zasite miesta a kaviarnicky a ulicky a tiez sa tam vraciam kazdy rok :) su tam krasne hostely a je to tam aj celkom lacne

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Budapest je moja srdcovka, dokonca viac ako Pariz! Viac ako Vieden! Viac ako Bratislava! :D...

    do tych nohavic som sa zamilovala, ale tu stranku nepoznam, a veru by sa mi tiez nechcelo kvoli clu niekam chodit :ú)

    OdpovedaťOdstrániť