Shop

piatok 3. januára 2014

Moje obľúbené filmové kostýmy

Za posledné dva týždne som videla viac než dosť filmov a musela som konštatovať, že okrem diania sledujem aj outfity hercov a herečiek (hlavne herečiek). Tak som sa rozhodla pripraviť prehľad (aj keď neúplný) mojich obľúbených kostýmov, ba nielen kostýmov, ale tak celkovo sú to stylingy hrdiniek v jednotlivých filmoch, ktoré si ma získali :)

1. Audrey Hepburn (Raňajky u Tiffanyho, Prázdniny v Ríme)

Klasika, ktorú pozná každý :) Slečna Hepburn bola očarujúca v čiernej róbe, ale takisto aj v áčkovej sukni so sandálikmi a šatkou na krku. Proste osobnosť, ktorá mala nezabudnuteľný štýl. 



2. Marilyn Monroe (Páni majú radšej blondínky, Slamený vdovec)

Marilyn patrí k mojim obľúbený herečkám, prečítala som si niekoľko kníh o nej a bola oveľa viac, ako krehká blondínka. V septembri som mala štastie a stihla som navštíviť výstavu v Prahe, kde som videla niekoľko ikonických šiat, topánok a doplnkov. Určite tu má svoje miesto!



3. Julia Roberts (Pretty Woman)

Premena prostitútky na ozajstnú dámu, určite si pamätáte scénku s bodkovanými šatami na dostihoch :) Červené šaty, ktoré mala vo filme, by som si bez problémov obliekla :P :D




 4. Michelle Pfeiffer (Frankie and Johnny)

Tento film je jedným z mojich obľúbených, najlepšia love story všetkých čias, aspoň pre mňa :) Michelle Pfeiffer je krehká, určitým spôsobom ako keby neriešila svoj vzhľad, ale pre mňa nemá chybu!



5. Kim Basinger (9 a 1/2 týždňa)

Podľa mňa, toto je úplne nositeľné aj dnes, oversized kabáty, puzdrové sukne, vlnené svetre, atďatďatď...určite si všetci pamätáte aj známu pesničku z filmu :)
Mimochodom, vtedy ani Mickey Rourke nebol na zahodenie :D 




6. Audrey Tautou (Amélia z Montmartru)

Kapitola sama o sebe :) Audrey Tautou je ako víla, neuveriteľne jemná a dievčenská, strašne sa mi páčia dokonca aj tie akoby pánske topánky, ktoré nosí.



7. Carey Mulligan (Veľký Gatsby)

Najnovši a zároveň "najstarší" film (aspoň teda doba, v ktorej sa odohráva, je bohužiaľ dávno preč). Ten vizuálny svet je do-ko-na-lý! Nielen samotná Daisy Buchanan je dokonalá, ale všetko okolo nej. Všade diamanty, štrasy, hodváb...proste pastva pre oči!




Čo poviete? Páči sa/ nepáči sa vám tento môj "rebríček"?
Aj vy sledujete takúto nepodstatnú vec vo filmoch, ako styling a kostýmy? Ktorý je váš obľúbený?

Majte sa krásne!
A.

5 komentárov: